15 mrt 20:00 uur AURA Butoh Performance (dans voorstelling)

Entree: € 18,30 incl. drankje
Drie solo optredens van dansers die hedendaagse dans benaderen vanuit invloeden uit de Japanse dans Butoh, modern dans en improvisatiekunst, begeleid door live muziek. De dans is meer dan beweging en meer dan beeld. Misschien wel is dans een staat van zijn in een steeds veranderende ruimte. Het publiek is onderdeel van die ruimte en draagt onbewust bij aan het optreden.
Welkom op deze bijzondere avond op deze bijzondere locatie in de kapel van de Mariengaarde.

De deuren gaan open om 19:30 en de voorstelling begint om 20:00 exact. Er zijn 2 kleine pauzes tussen de performances in.
Na de voorstelling is er gelegenheid om met de artiesten te praten en te genieten van 1 drankje ( inbegrepen in ticket).

Performance 1: Smeltvariaties
Honger en dorst zijn al vergeven
tis nu nog een kwestie van tijd 
voor ik je aan kan raken

Houkje van Hoek is danseres en acupuncturist. Gefascineerd door het lichaam en de expressie daarvan in beweging en vorm, zoekt zij als performer naar de plek waar de mens zichtbaar wordt. Zij is opgeleid in improvisatie en compositie aan Codarts Rotterdam, en in butoh.
Maurits Overdulve is componist. Hij schreef veel muziek voor films, televisieseries en theaterproductie. Momenteel richt hij zich op vooral eigen op eigen werk. In “Smeltvariaties” improviseert hij live. Om hierbij geijkte paden te vermijden, maakt hij oa gebruik van instrumentarium dat hij zelf voor de voorstellingen ontwikkelt.

Performance 2: zonder titel

Kees de Haan.
“Als kunstenaar zoek ik de weerstanden op die mijn levendige zelf in het dagelijks bestaan blokkeren. Ik wil de toeschouwer onderdeel maken van een situatie waarin de geest die hunkert naar bezieling, geconfronteerd wordt met schaamte en conventies.” Kees de Haan studeerde Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie en Reinventing Daily Life aan het Sandberg Instituut.Performance 3: قبول (Qobul) A sense of belonging 
A sense of life,
A sense of death.
Are you with me?
I am, 
we are, 
They are.


Bushra Arbawi is een onderzoeker van lichaam en ziel. Dit onderzoek drijft haar performances. Bushra is performer en Jungiaanse therapeut. Opgeleid in butoh, Noord-Afrikaanse rituele trance dansen, mime en acteren.
Scroll to top