19 mei 20:00 UUR Kunstkring Mariengaarde met de film BRUIDSVLUCHT

Bruidsvlucht is een Nederlandse film uit 2008 van Ben Sombogaart. Naar aanleiding van het scenario schreef auteur Marieke van der Pol de roman Bruidsvlucht. Deze roman kwam eerder uit dan de film. Ilse DeLange zingt en schreef het titelnummer Miracle.
De film werd opgenomen in onder andere NederlandLuxemburg en Nieuw-Zeeland.

Korte inhoud:
In 1953 wint een KLM-vliegtuig The Last Great Air Race Londen – Christchurch (Nieuw-Zeeland). Omdat tientallen jonge vrouwen meevliegen die emigreren en op weg zijn naar hun verloofde om met hem te trouwen in Nieuw-Zeeland wordt deze vlucht omgedoopt in de ‘Bruidsvlucht’.
Tot de vrouwen behoren Marjorie (Elise Schaap), Esther (Anna Drijver) en Ada (Karina Smulders). De laatste is drie maanden zwanger. Deze zwangerschap ontstond toen ze een overlevende van de watersnoodramp wilde troosten en nu is ze op weg naar haar echtgenoot Derk (Micha Hulshof), met wie ze dus inmiddels met de handschoen is getrouwd. Ook de 25-jarige Frank (Waldemar Torenstra) vliegt mee. Hij emigreert vanwege het klimaat in Nederland en omdat hij in Indië, waar hij is geboren, niet meer kon leven. Daar is hij tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zijn familie kwijtgeraakt door de jappenkampen. Hij is dus niet op weg naar een geliefde. Tijdens de reis wordt hij verliefd op Ada, waar hij in het vliegtuig naast zit. Hij zal altijd een rol blijven spelen in het leven van alle drie de vrouwen.

Scroll to top