29 sept 20:00 uur Bredaas Saxofoon Duo

Bert Haan, sopraan- en altsaxofoon
Laetitia Hage, alt- en bartonsaxofoon

Het duo is opgericht in 2017 door Bert Haan en Laetitia Hage. Zij spelen bij voorkeur speciaal voor saxofoon geschreven composities, maar hebben ook veel plezier bij het spelen van bewerkingen uit de barok en klassieke periodes. Dankzij grote klassieke saxofonisten zoals Marcel Mule en de leden van het Rascher Saxophone Quartet werden in de vorige eeuw veel stukken geschreven die nu behoren tot de standaarden in het klassieke saxofoonrepertoire. Daarnaast zoeken Bert en Laetitia steeds naar nieuw hedendaags werk zoals bijvoorbeeld van Guillaume Connesson en Caerter Pann.

In de beginperiode speelden zij vooral in en rond Breda, maar het hoogtepunt was een concertreis naar Hamar, Noorwegen in 2019. In de coronatijd zijn er maar weinig mogelijkheden geweest om op te treden, uitgezonderd een aantal “buitenoptredens” zoals op een binnenplein van een verpleeghuis en op buitenlocaties in het kader van het zomerfestival ‘Breda Buiten’. Als duo hadden ze in de coronatijd veel tijd om te repeteren en een mooi repertoire op te bouwen, goed voor wel drie verschillende concertprogramma’s.

Op de website www.bredaassaxofoonduo.weebly.com staat uitgebreide informatie over het duo.

Bert Haan studeerde docerend musicus saxofoon bij NobertNozy en uitvoerend musicus bij Ed Bogaart en André Hemmers.  Hij werkt als docent saxofoon in Utrecht en Breda. Daarnaast uitvoerend actief als lid van het Koh-I-oor Saxofoonkwartet, het Sirius Saxophone Quartet, het Bredaas Saxofoon Duo en sinds 2021  lid van ensemble STRAX (strijkers en sax). Daarnaast is hij werkzaam als pianist en dirigent.

Laetitia Hage studeerde bij Arjen van El, Amanda Sedgwick, Bert Haan en Martijne van Dijk. Deed C-bijzonder en D-bijzonder examen bij Nieuwe Veste Breda en volgde masterclasses bij Johan van der Linden, Jeanne Pennings en Andreas van Zoelen. Ze was jaren lid van de Original Victoria Band. Naast het Bredaas Saxofoon Duo speelt ze in Harmonie Euphonia en is lid van het Breda’s Festivalorkest.

Voor Mariengaarde heeft het BSD een programma samengesteld met een mooie mix uit de barok en hedendaagse muziek. Het programma wordt mondeling toegelicht tijdens het concert.

Entree 7,50 euro; onder de 18 jaar 2,50euro

Scroll to top