GEANNULLEERD: Tilburg Byzantijns Koor zingt Driekoningen – 6 januari 2022 20.00 uur

Helaas is dit concert GEANNULLEERD !

Donderdag 6 januari 2022 vanaf 20.00 uur zingen de zangers van het Tilburgs Byzantijns Koor kerst- en driekoningenliederen uit Oekraïne en Rusland in de kapel van Mariëngaarde, Burgemeester Damstraat 7, Tilburg.

De gezangen die ten gehore worden gebracht zijn uit de traditie van de zogenaamde ‘Koljadi’ en ‘Sjsjedriki’. Vooral in Oekraïne gaan op 6 januari kinderen langs de deuren om met hun liederen de geboorte van Christus te vieren. Als beloning hiervoor hopen zij op een royale gift van degenen die naar hen luisteren. In deze Koljadi (kletsen) en Sjsjdriki (vragen om een gift of gunst) wordt er (soms symbolisch) gezongen over de geboorte van Christus, geloof, openbaring, bezinning. Aan het eind wordt vaak een goede gezondheid toegewenst of om een gunst gevraagd.

De strekking van de liederen is vrolijk en soms plagend. Ook zijn er Koljadi met een meer contemplatief karakter die door de vreugde van Christus geboorte heen vooruitblikken, zoals de vlucht naar Egypte of de gebeurtenissen met Pasen.

In het algemeen zijn de liederen gemakkelijk toegankelijk, zijn zij melodieus en liggen zij prettig in het gehoor.

Het Tilburgs Byzantijns Koor zingt deze kerstliederen inmiddels in een traditie van meer dan 50 jaar in Tilburg en omstreken. Ook heeft het koor Cd’s met deze liederen uitgebracht.

De Driekoningen zangers van het TBK zingen van 20:00 tot 20:30 uur deze bijzondere kerstliederen. U bent van harte uitgenodigd om met deze liederen kennis te komen maken.

De toegang is vrij, bij binnenkomst wordt een bewijs van Corona vaccinatie of hersteld van Corona gecontroleerd (QR-code). Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage voor het Tilburgs Byzantijns Koor gevraagd. Ook zijn diverse consumpties tegen betaling beschikbaar.

De kapel is geopend vanaf 19:45 uur. De entree is op Damstraat 7 (tegenover parkeerplaats van de GGD).

Scroll to top