24 sept 20:00 uur 25 sept 15:30 uur Driest & Strax Dubbelconcert

Op zaterdag 24 september 20.00 uur en zondag 25 september 15.30 uur zal in Mariëngaarde te Tilburg (Burg. Damsstraat 7 5037NP) een bijzonder concert ten gehore worden gebracht, uitgevoerd door vocaal ensemble DRIEST in samenwerking met STRAX.
Meer informatie en reserveren: info@ensemblestrax.nu. Vermeld de plaats en datum van het concert en met hoeveel personen u komt.

STRAX bestaat uit de combinatie van drie strijkers met een saxofonist, een unieke combinatie van instrumenten die zelden als zodanig te beluisteren is. Zij zijn begonnen als strijktrio bij het begin van de coronacrisis vanuit een behoefte om te blijven musiceren toen al het culturele leven stilviel. Later werd daar de saxofoon aan toegevoegd. Het ensemble voert werken van o.a. Bach, Mozart en Purcell uit in wisselende samenstelling. In duo-, trio- en kwartetbezetting komen zij tot een bijzondere interpretatie van deze werken.

Vocaal ensemble DRIEST is ontstaan in 2015 en zingt louter tekst en muziek van de Tilburgse componist Frans van Hoek (*1952). Van Hoek heeft een sterke voorkeur voor oude muziek, wat hoorbaar is in al zijn werken. Alle composities worden volledig met de hand geschreven en vaak voorzien van verluchtigingen, zoals speciale muzieksleutels of illustraties die het lied ondersteunen. Frans van Hoek zou zó geboren kunnen zijn in de 17de eeuw. Zijn sterk relativerende en tegelijk melancholische schrijfwijze in Renaissance- of Barokstijl, maakt zijn muziek onvergetelijk.

Scroll to top