1 okt 20:15 uur Nèjûh wèntûrjas – Berrie Kolmans in concert

Op zaterdag 1 oktober 2022 om 20:15 uur vindt het concert plaats in de kapel van Mariengaarde, Burgemeester Damsstraat 7 in Tilburg.
De entree bedraagt 12,50 euro.
Graag reserveren door een mail te sturen naar : berriekolmans@gmail.com of telefonisch op +31 6 21 51 67 87.

“Nèjûh wèntûrjas” bestaat uit 24 liederen, allemaal door Berrie voorzien van nieuwe muziek. Het is een verzameling van allerlei muziekstijlen, van klassiek tot pop. De sfeer wordt nog eens versterkt door de toevoeging van een strijkkwintet.
Het geheel is geen verhaal, maar een aaneenschakeling van winterse taferelen.
De bedoeling is om de romantiek, waarbij het gevoel heel belangrijk was, op een nieuwe manier tot leven te brengen. Zelf zal Berrie, in een salon-achtige setting, de rol van zanger op zich nemen, waarbij de muziek dicht bij het publiek komt te staan.

Berrie Kolmans (1973), geboren in het Brabantse Elshout, is kleinkunstenaar, muziekdocent en dirigent. Na jarenlang in het onderwijs te hebben gewerkt en leiding te hebben gegeven aan een CulTuur-BSO is hij nu een soort rondreizende muziekinspirator, specialist in het verrassen van mensen. Hij houdt zich al een tijdje bezig met de vertalingen, vanuit het Duits, van Winterreise. Zo maakte hij al een Nederlandse vertaling, die voor zang en piano is uitgevoerd. Daarna zei een vriend tegen hem : “En nou in oewûn eigûh taol”. Dat heeft tot de vertalingen in het Brabants dialect geleid.

 

 

 

Scroll to top